Compare Listings

Benahavis

Om Benahavis

Benahavis både en spansk bjerglandsby, der ligger 5 km fra kysten mellem Marbella, Estepona og Ronda, men derudover er kommunen den rigeste i Spanien.

Kommunen har flere væsentlige facetter, man skal kende, udover at det er een af de regioner, vi anbefaler, at man kigger efter sin drømmebolig i Sydspanien. Den livsstil, man får i Benahavis, er kendetegnet ved et kæmpestort naturskønt og bakket landskab som ramme, en charmerende bymidte i landsbyen, et internationalt klientel og en tilbagetrukket, men stadig central beliggenhed.

Verdenstjerner, iværksættere og magtfulde personer fra hele verden ejer ejendom i området, bl.a. Putin har en privat residens i bjergene i La Zagaleta. Der er også flere danske iværksættere, der har fundet sig til rette mellem de grønner bakker, hvor man stadig er tæt på Marbella og de andre byer lige omkring. Kommunen er sikker, ren og velfungerende. Der er efter området lave administrative skatter og det er muligt at få hurtigt godkendelse, såfremt man ønsker at bygge sin egen bolig på et nøje udvalgt stykke jord. Af politiske grunde er det en hel del nemmere end i Marbella.  

Området har 9 af de 60 golfbaner på Costa del Sol – et tal der forventes af stige til 15 i løbet af det næste årti.

Selve landsbyen er således omgivet af en stor naturpark og har en intim og hyggelig atmosfære. Andalusien er kendt for sine små hvide landsbyer, der ligger spredt udover bjergene i hele regionen. Benahavis er den hvide landsby, der ligger tættest på Puerto Banus og Marbella – i bjergene 500 meter over havets overflade, 7 km væk fra kysten og 10 minutters kørsel fra Marbella. Du kører gennem Rio Guadalmina slugten op i bakkerne, og parkerer lige før du kommer ind i landsbyen og går ind derfra. Bygningerne er gamle, små og spanske hvide, opskåret af snoede, smalle brostensbelagte gader, der er foret med appelsintræer.

Benahavis betyder bogstavelig talt ‘søn af havis’ der regerede på Montemayor slotted, der ligger strategisk placeret på det højeste bjerg i området. For den faste besøgende er der en sti, der går op til toppen, og de tager udfordringen op, belønnes med den spektakulære udsigt over det omkringliggende landskab.

Benahavis er måske bedst kendt som “Costa del Sols spisestue”. Selvom landsbyen har lidt over 2000 indbyggere, er der over 35 restauranter og 22 barer, der tilbyder alle slags gastronomiske lækkerier, der overvejende er af andalusisk stil.

Der er mange hyggelige små butikker i landsbyen, samt markedsboder og barer spredt på tværs af gaden. En af de største attraktioner er torvet bygget af den skotske kunstner David Marshall, der har sit studie der og skaber sine verdensberømte kunstværker.

 

Benahavis giver den perfekte aften til at komme væk for hele familien, med et udvalg af gode små butikker og nogle fantastiske restauranter. Det er et must for dem, der ønsker at komme væk fra glansen af Puerto Banus og at opsuge nogle autentiske Spanien i dette charmerende lille sted.

Hvilke steder skal man kende i Marbella?

Der er flere måder at lære områderne at kende på, men én af de mest effektive er at kende de gode caféer og restauranter i områderne. Når man kobler nogle oplevelser på stederne plejer man at huske dem meget bedre og man finder sin egen version af Marbella. En kendt spansk forfatter og TV producer som elsker Marbella, sagde noget klogt. Der er ikke eet Marbella. Der er mange udgaver. Hver person elsker forskellige aspekter ved stedet og danner sig sit eget Marbella baseret på sportsinteresser, social life, familie osv. Afhængigt af øjnene der ser kan det også være at man lærer at orientere sig via location på golfbaner, trekking routes, surf spots, ridning eller bare turer ud i det blå hvor man undersøger sig frem ved brug af google maps eller ens helt egen intuition.

Hermed en kort guide fokuseret på rstauranter, social life og stemningsoplevelser med henblik på at skabe den perfekte setting til enhver given situation – throughout the week..