Compare Listings

Estepona

Om Estepona

Estepona er en by og en kommune på Costa del Sol, kun 15 min kørsel fra Marbella. Den ligger i Malaga provinsen og dækker et område på 137 kvadratkilometer i en grugtbar dal med små vandløb, store bjerg- og naturområder. Her dominerer Sierra Bermeja, der når en højde på 1.449 m på toppen af Los Reales. 

På grund af sit naturlige miljø omgivet af have tog bjergene har Estepona, ligesom Marbella, et mikroklima med mere end 320 solskinsdage per år.

Estepona er kendt for sine hvide strande, der strækker sig langs 21 km kyst. Det er et populært feriested og den gamle bydel er mange besøg værd og er faktisk betydelig større end den gamle bydel i Marbella. Der sker en imponerendeopblomstring i Estepona og den visionære borgmester har på få år skabt en rivende udvikling, rene gader og nye steder, herunder restauranter, som bl.a. drives af unge ambitiøse mennesker. 

Estepona er en populær feriedestination året rundt. Byen har to strande med EF-blå flag og en moderne marina med tapasbarer og restauranter. 

Det hvidmurede centrum med flotte blomsterdekorationer på væggene er præget af maleriske, historiske pladser med en helt særlig ånd. 

I begyndelsen af 1990 ́erne valgte Walt Disney Company Estepona som beliggenhed for sit Eurodisney-projekt, men Paris blev senere tildelt installationen. Lad os se hvad der sker i den retning fremover, men det serpositivt ud for regionen og flere andre større projekter er på tegnebrættet og under opførelse. 

Estepona er en traditionel spansk fiskerby, og det er det heldigvis stadig. Her kan man via den lange brede strandsfront igennem byen gå en tur hen og kigge på fiskerne, der kommer ind med deres fangst og måske gøre en god handel.Det er en region, hvor vi anbefaler, at man overvejer at realisere sin drøm om en feriebolig på Costa del Sol. Man vil få i pose og i sæk i form af værdi for pengene, spansk autencitet og charme, opkommende internationalt miljø – ja Costa del Sol har altid udvidet sig mod vest, og det stopper ikke, før vi når til Portugal. Det er en ufravigelig tendens, da flere og flere mennesker vil ned og bo helt eller delvist langs kysten. Så skal man bruge mere land, og det har vi vest for Marbella,hvorimod området øst for er mere eller mindre fuldt bebygget og med sikkerhed besat langs kysten. Den livsstil du får i Estepona er afslappet, brede, rene sandstrande, en lang og hyggelig byfront langs stranden, og priserne både på boliger og generelt på restauranter osv. er lavere end i Marbella. 

Byen har udvidet sig til at blive et opkommende nyt Marbella med en befolkning på over 37.000, strande, hoteller, restauranter, barer og klubber. Og ikke mindst en visionært politisk styring som gør at det er en region der udvikler sig ualmindeligt hurtigt og positivt på mange fronter, kulturelt og i forhold til udbud af sport og andre aktiviteter. 

Det ligger 25 km fra Marbella centrum og inden for en times kørsel fra Malaga. Tradition og modernitet blandes perfekt i denne lille badeby, som har et middelalderligt bycenter, der bevarer charmen i denne andalusiske landsby med sine smalle gader, dens hvidkalkede huse og dets balkoner, der overfylder blomster. Kommunen har investeret en betydelig mængde gennem årene for at skabe smukt velplejede haver, dejlige rene gader og helt ny infrastruktur. Hele Estepona strækker sig over 21 km kystlinje og har i alt 17 strande. Den største og mest populære er ‘La Rada’, som er blevet tildelt et blåt flag forekspertise. Der er en række vandsport at drage fordel af, eller du kan bare tage en afslappet gåtur ned ad promenaden. Der er også ‘Playa del Cristo;’ en lille bugt, der er beskyttet mod vinden og perfekt til små børn på grund af sit lavvandede vand. Derudover er der en nudiststrand i nærheden for de voksne, der ønsker en helbrødsbrun. 

Handlingen i området drejer sig især om marinaen, som ligger fem minutter fra centrum og består af to halvdele, fiskesiden og den mere moderne motorbåd / vandsportside. Alle former for både kan lejes fra lystbådehavnen, og der er også fisketure og dolphin spotting udflugter forlader bugten med jævne mellemrum. Estepona gastronomien er endnu et stærkt punkt, der er talrige restauranter i havnen, der sælger kvalitet frisk fisk fanget om morgenen, samt andre restauranter og tapasbarer i centrum. Andre ting at se og gøre i byen er klokketårnet på Plaza de las Flores, som blev bygget af Henry V og stammer fra det 15. århundrede. Der er også en lille tyrefægtning i udkanten af byen, der stadig holder regelmæssige kampe. 

Estepona tilbyder et godt medium mellem det traditionelle Spanien og de mere moderne aspekter af livet, der er meget at se og gøre.

Hvilke steder skal man kende i Marbella?

Der er flere måder at lære områderne at kende på, men én af de mest effektive er at kende de gode caféer og restauranter i områderne. Når man kobler nogle oplevelser på stederne plejer man at huske dem meget bedre og man finder sin egen version af Marbella. En kendt spansk forfatter og TV producer som elsker Marbella, sagde noget klogt. Der er ikke eet Marbella. Der er mange udgaver. Hver person elsker forskellige aspekter ved stedet og danner sig sit eget Marbella baseret på sportsinteresser, social life, familie osv. Afhængigt af øjnene der ser kan det også være at man lærer at orientere sig via location på golfbaner, trekking routes, surf spots, ridning eller bare turer ud i det blå hvor man undersøger sig frem ved brug af google maps eller ens helt egen intuition.