Compare Listings

Om Malaga

Malaga er den næststørste by i Andalusien (efter Sevilla) og den sjette største i Spanien, men byen har en lufthavn, som ligger lige i hælene på Madrid og Barcelona, hvad angår trafik, og det siger en del, da disse storbyer er yderst travle hot spots med mange millioner indbyggere og kæmpe industri. Den betydelige aktivitet i lufthavnen, som også overstiger, hvad man kunne forvente i forhold til byens størrelse, afspejler naturligvis, at besøgende på Costa del Sol lander i Malaga lufthavn og derfra drager øst- men primært vestpå for at holde ferie og nyde kystens solrige liv.

Malaga er angiveligt en af verdens ældste byer, som blev grundlagt af fønikerne, der kaldte den Malaka (afledt af det fønikiske ord for salt, fordi fisk blev saltet i havnen) omkring 770 f.Kr.

Det er en livlig og summende by med masser at se og gøre, og mange gode steder at spise og drikke, så det er en god idé at planlægge, hvilke steder du vil besøge, før du er der, ellers kan du ende med at gå rundt i byen i flere dage. Nogle ynder at kalde Malaga ”Sydens Berlin”. Kombinationen af den morderne arkitektur og de flotte forretninger på Muelle Uno og Centro Historico lige ved siden af skaber en helt unik stemning og blanding af nyt og gammelt. Præcis hvad en moderne europæisk storby bør indeholde. Samtidig er byen ikke alt for stor, så du kan forholdsvist hurtigt lære den at kende.

Der er nogle fantastiske Michelin restauranter, herunder La Moraga og Café de Paris, som begge serverer lækkert køkken samt nogle fantastiske tapasbarer, hvor du kan nyde flere lettere bid og et par glas vino efter at have udforsket byen. Vores favorit tapasbarer i centrum af Malaga omfatter den meget autentiske El Pimpi, kun få minutter fra Picasso-museet og Vino Mío eller La lechuga på Plaza de la Merced, der har et mere moderne touch.

Malaga er også kendt for sin berømte eksport, herunder skuespiller Antonio Banderas, golfspiller Miguel Angel Jimenez og maler og billedhugger Pablo Picasso, hvis arbejde fremvises i Picasso-museet, der er åbent fra kl. 10 til kl. 20 tirsdag til søndag.

sporer museet Picassos liv og arbejde og viser keramik, tegninger og ætsninger lavet af kunstneren. Picassos fødested Casa Natal er også værd at gå som det ikke er så travlt som museet. For nyligt åbnede Carmen Thyssen-museet også dørene med en smuk samling af malerier fra renæssancen til flere nutidige år.

En anden seværdighed er Alcazaba, som er en maurisk befæstning, der blev bygget til at tjene som palads for guvernørerne til byen, oprindeligt forsvare byen fra piraternes indbrud og er den bedst bevarede i Spanien. Med udsigt over Alcazaba og med en betagende udsigt over byen er Gibralfaros slot, som absolut er værd at gå rundt, selvom der er mange trin at gå op og ned så sørg for at det ikke er for varmt på den dag, du beslutter dig for at besøge. Andre attraktioner at se er Quecha Theatre, der stammer fra 1. århundrede f.Kr., og er de ældste arkitektoniske rester i byen og Plaza de Toros, eller tyrefægtning, som blev bygget i 1874 og huser et museum, der er dedikeret til Antonio Ordonez – en legenden i verden af tyrefægtning.

Andre attraktioner er Quecha Theatre, der stammer fra 1. århundrede f.Kr., og er én de ældste arkitektoniske rester i byen og Plaza de Toros, eller tyrefægtningarenaen, som blev bygget i 1874 og huser et museum, der er dedikeret til Antonio Ordonez – en legende inden for tyrefægtning.

Havnen i Malaga er særdeles aktiv, dels for lystbåde og krydstogtskibe, der sejler rejsende over hele Europa, dels industrihaven, hvor der bl.a. importeres korn, cement og petroleumskoks og bl.a. eksporteres olivenolie og dolomit.

Havnen er i øjeblikket under stor udvikling med renoveringer med millioner, der bruges til at gøre den til den nye Puerto Banus. Malaga vil have og fortjener også sin del af det dekadente publikum, der drikker champagne og rosévin langs promenaden og spiser lækker mad til noget up beat house.

Malagas fodboldklub blev købt af Sheikh Al Thani – den seneste overførsel var omkring 60 mio. € med spillere bragt ind på holdet for at hjælpe med at skabe succes i fremtiden.

Málaga Feria finder sted i august måned, hvor gaderne omdannes til symboler for den spanske kultur – levende musik og flamenco, mens der er en forlystelsesplads med aktiviteter om aftenen.

En anden stor festdag er den hellige uge i påsken, der har fundet sted i mere end 500 år og er berømt verden over. Dramatiske processioner opstår i hele byen på hellig torsdag og god fredag med mere end 250 medlemmer af Nuestra Señora de la Esperanza iført lange lilla robes og hvide spidsede hatte, der bærer ‘tonos’ eller floats synger sørgede saetas efterfulgt af kvinder i sort, der bærer stearinlys.

Det tager cirka en time at komme lige ind i centrum af Malaga fra centrum af Marbella i bil, og der er busforbindelse til Malaga centrum og lufthavnen fra Marbella busstation. Et højhastighedstog forbinder også Malaga til Madrid og Barcelona.

Hvilke steder skal man kende i Marbella?

Der er flere måder at lære områderne at kende på, men én af de mest effektive er at kende de gode caféer og restauranter i områderne. Når man kobler nogle oplevelser på stederne plejer man at huske dem meget bedre og man finder sin egen version af Marbella. En kendt spansk forfatter og TV producer som elsker Marbella, sagde noget klogt. Der er ikke eet Marbella. Der er mange udgaver. Hver person elsker forskellige aspekter ved stedet og danner sig sit eget Marbella baseret på sportsinteresser, social life, familie osv. Afhængigt af øjnene der ser kan det også være at man lærer at orientere sig via location på golfbaner, trekking routes, surf spots, ridning eller bare turer ud i det blå hvor man undersøger sig frem ved brug af google maps eller ens helt egen intuition.