Compare Listings

Marbella - Europas Californien

Læs om nogle af de mest populære attraktioner i Marbella og omegn

Om Marbella

Europas Californien

Der er ikke noget sted som Marbella. Fremragende offentlig service og sikkerhed, god infrastruktur, mere end 40 golfbaner, tennisklubber, sportsfaciliteter af alle typer, storslåede naturområder – med mulighed for klatring, trekking, MTB, surfing, ridning i bjergene og polo – 3 lystbådehavne, gode restauranter og et attraktivt natteliv, gør Marbella til det eneste ferieresort i Middelhavsregionen med en aktiv 12-måneders sæson.

Derfor tiltrækker Marbella livsnydere og feinsmeckere fra hele verden – og flere billige flyforbindelser fra Danmark og Sydsverige gør det nemt at komme direkte sydpå.

I Marbella-området er der ikke noget decideret centrum. Puerto Banus omtales ofte som centrum, selvom de fleste reelt set sjældent kommer der, men om ikke andet udgør havnen et godt referencepunkt, udover at være det største tilløbsstykke i højsæsonen.

Som vi har oplevet området igennem mere end 10 år med  høj aktivitet, er der en helt masse oaser og fantastiske små og større områder. Dem kan du få et indblik via M21´s købsguide, herunder områderne i og omkring Marbella og dernæst områderne fra Sotogrande i vest til Malaga i øst.

Marbella er utvivlsomt den mest sofistikerede by på den spanske solkyst og et af de miljøer med højest kvalitet i hele Middelhavsområdet.

Det er fascinerende at se en ny ejendomsmarkedscyklus blomstre op i Marbella og på Costa del Sol, kendt som Europas Californien pga. klimaet og det enorme udbud af forskellige udendørsaktiviteter fra MTB downhill til skiløb, surfing og polo.

Man kan naturligvis heller ikke sige Costa del Sol uden at nævne at stedet har den største koncentration af golfbaner i Europa.

Turisme

Turismen bryder igen alle rekorder. Antallet af turister, der kommer til Spanien, steg i 2016 med 10,3% fra et rekordhøjt 2015 og nåede et nyt højdepunkt på 75,6 millioner besøgende. Ankomster til Málaga lufthavn steg med 15,7% i 2015 til 16.672.776 passagerer, hvilket også fremhæver den store betydning af provinsen Málaga og Costa del Sol. Udover at det stabile solskinsvejr drager Spanien fordel af sikkerhedsproblemer i andre dele af verden, såsom de mellemøstlige lande, som de fleste ikke er længere ønsker at rejse til.

Beboelsesturisme

Beboelsesturisme, second home lifestyle, det vil sige turisme baseret på ejendomskøb, er en af de vigtigste faktorer bag hele udviklingen af det sydlige Spaniens mest berømte kyststrækning Costa del Sol og specifikt Marbella.

Marbella har aldrig set bedre ud end i dag, og optimismen i luften er smittende og historisk set er ejendomsinvesteringer direkte foranlediget af kvalitetsturisme.

De, der har set og målt udviklingen i Marbella i mange år, tror næsten universelt, at denne del af Costa del Sol lige nu er i begyndelsen af en ny guldalder.

Herunder er listet vores yndligssteder i Marbella.

Find bl.a. inspiration til dit næste restaurantbesøg!

Hoteller, restauranter og byliv i Marbella

I dens nuværende form er der tale om en ung by, som blev vækket til live da det internationale jetset begyndte at komme i 1950´erne og 60´erne. Omdrejningspunktet var strandfester på byens første luksuriøse resort: Marbella Club Hotel. Et sted som i dag er et af de mest karakteristiske hoteller i Europa. Dernæst kommer Puente Romano Hotel, som i dag er et internationalt samlingspunkt med liv og glade dage, kvalitetsrestauranter og natteliv. Centrum i Marbella hedder Golden Mile, som er strandstrækningen mellem Marbella Old Town og Puerto Banus

Celicioso er et udmærket sted til breakfast, lunch. 

Bibo (Dani Garcia) er et godt valg, hvis man er til moderne tapas style og uptown stemning. Seagrill på stranden er én af de flottest istandsatte restauranter på Costa del Sol. Den er stilfuld og samtidig en restaurant med den bedste lokation i hele Marbella. Det gør den naturligvis også lidt halv-pebret.   

La Suite er det perfekte sted til en drink efter middagen.  

Olivia Valere er populært, hvis man søger endnu et glas champagne efter frokosten. Olivia Valere er an af verdens førende natklubber. Her starter den sjove fest omkring kl. 3:00 og fortsætter til den lyse morgen.

Finca Besaya, som ligger et stenkast fra Puente Romano lige på den anden side af vejen. Et sted med en speciel atmosfære, hvor romatisk middag konverteres til natklub omkring kl. 24:00.

Grand Melia Don Pepe er et femstjernet hotel i mere moderne resort stil. Hotellet har en fremragende beach café, Cappucino, hvor man kan få morgenmad efter en gå eller løbetur på strandpromenaden.

Restaurant Momo ligger i selve Marbella Old Town, som er det mest historisk-kulturelt charmerende sted i Marbella. Restaurant Momo ejes og drives af et tysk-argentinsk par og har styr på tingene. 

Café Flore ved Orange Square laver gode cocktails og lækker mad i hyggelige omgivelser.

Los Mellizos ligger på stranden i Marbella Old Town og er en af de bedste restauranter inden for seafood. Tag derhen til frokost med hele familien en lørdag. Kølig hvidvin – Sauvignon Blanc og Verdjo serveres i rigelige mængder.

Guadalmina

Restauranter og byliv i Puerto Banus

Jam lige ved siden af El Corte Ingles (the place for shopping) er en god italiensk restaurant som ejes og drives af en familie fra Rom. Menukortet består af autentisk italiensk mad. 

Picasso er en klassisk familierestaurant, der gennem 40 år har leveret både god service og god mad. Her opleves ingen lange ventetider, hvorfor det specielt for børn er et godt og populært sted at holde sin fødselsdag. Her serveres store portioner til fornuftige priser.

La Sala er blevet et succesfuldt koncept og gruppen har nu 7 restauranter og beach clubs. Man favner alle og skaber accessible luxury som vores tid handler om. Konceptet bygger på, at der skal være plads til alle. Ved et bord kan gæsterne sidde og drikke en øl, spise tapas og betale i alt 25 EUR, mens bordet ved siden af spiser fint og fornemt til 150 EUR per kuvert. Her er plads til alle, uanset om man kommer i shorts og strandsandaler eller man kommer pænt klædt på i skjorte og jakke. Deri dynamikken og successen.

Restauranter og golfbaner i Nueva Andalucia

Dezentral er et af de bedste steder at få morgenmad. Stedet drives af tyskere og der er styr på både menu og service. Man kan hente en red eller green detox to-go, hvis man har travlt. 

Bar Six er perfekt til en god drink!

Mosh er et godt sted til en god drink og en god middag. Stedet oser af et mix mellem spisested og gå-i-byen sted.

Golfbaner: Tre af de bedste golfklubber ligger her i golf dalen – Los Naranjos, Las Brisas og Aloha. Der er fede miljøer omkring dem alle. Masser af skandinavere benytter banerne, og generelt er der en god stemning centreret omkring golfspillet.