Compare Listings

Om Ronda

Oppe i bjergene i Malaga provinsen ligger den storslåede bjergby Ronda midt i en 100 meter dyb slug, kendt som ‘El Tajo’, der adskiller den middelalderlige gamle del af byen fra det 18. århundrede. Hvor dramatisk det end lyder blev stedet brugt til henrettelser i den sorte middelalder, og man kan nemt blive en smule svimmel af at kigge derned.

Ronda ligger 60 km væk fra Marbella og er et meget populært sted at besøge på en dagstur, hvis man bor på Costa del Sol. Byen er også kendt for at være Hemingways favoritby i Spanien.

Over slugten spænder af tre broer ‘The Roman Bridge’, ‘The Old Bridge’ og ‘The New Bridge’. De mest imponerende af de tre er ‘The New Bridge’, en udførlig stenstruktur, der ligger 120 meter over slugtens bund. Broen er designet af den berømte arkitekt Aldehuela og blev endelig færdiggjort i 1793 efter 40 års byggeri.

Du kan tage en turbus til bunden af ​​slugten for selv at fange det klassiske Ronda billede. Du kan krydse over til det moderne Ronda – her kommer du til en Parador og en gangbro, der løber langs flodkløften, hvor der er fantastisk udsigt over floden Guadalevin nedenfor.

Hvis du følger gangbroen, kommer du til ud til Mirador, som er en park, hvor man er omgivet af blomsterbede, scenerisk landskab og den perfekte kulisser til en picnic. Bag Mirador ligger den berømte ‘Plaza de Toros’ tyrefægtningsarena, der er også designet af Aldehuela – dette er den største, ældste og smukkeste arena i Spanien. Et smukt bygningsværk som er ved at blive til et historisk bygningsværk, da tyrefægtning efterhånden er blevet en aktivitet, der flere steder i Spanien hører historien til. Der er også et in-house museum, som viser historien om tyrefægtning og nogle af sine legendariske matadorer.

Der er også de delvis intakte ‘arabiske bade’, der findes under byen, som passerer gennem bugten, Felipe V, der kan dateres tilbage til det 13. og 14. århundrede.

En anden seværdighed er ”The Mondragon Palace”, der er et udsøgt palæ med fantastiske haver, tidligere Kong Abomeliks bolig. Dette er et godt sted at gemme sig i skygge.

Der er en række fantastiske restauranter i Ronda. Her er et par af dem: Bar Faustino, som er en tapasbar i centrum af byen, der er travlt non-stop, men hvis du kan lide det, er maden og atmosfæren god. Hvis du leder efter et afslappet måltid, er der Tragabuches, som er den mest berømte i byen, og er en af ​​de få Michelin restauranter i Andalusien.

Ronda er en smuk og historisk by og en ideel dagstur for dem, der ønsker at opleve noget ægte Spanien. Køreturen op til Ronda tager knap en time fra Marbella, og vejen derop går gennem bjergene med nogle spektakulære landskaber hele vejen!

Hvilke steder skal man kende i Marbella?

Der er flere måder at lære områderne at kende på, men én af de mest effektive er at kende de gode caféer og restauranter i områderne. Når man kobler nogle oplevelser på stederne plejer man at huske dem meget bedre og man finder sin egen version af Marbella. En kendt spansk forfatter og TV producer som elsker Marbella, sagde noget klogt. Der er ikke eet Marbella. Der er mange udgaver. Hver person elsker forskellige aspekter ved stedet og danner sig sit eget Marbella baseret på sportsinteresser, social life, familie osv. Afhængigt af øjnene der ser kan det også være at man lærer at orientere sig via location på golfbaner, trekking routes, surf spots, ridning eller bare turer ud i det blå hvor man undersøger sig frem ved brug af google maps eller ens helt egen intuition.