Compare Listings

Om Sierra Nevada

Sierra Nevada-bjergkæden er Europas mest sydlige skisportssted, og på grund af sin høje toppe kan turister stå på ski fra december (eller november hvis sneen falder tidligt) til slutningen af ​​april / begyndelsen af ​​maj hvert år. Ved foden af ​​bjergene ligger byen universitetsbyen Granada, som er hjemsted for et af verdens 7 vidundere, Alhambra, som er et af de mest fascinerende, historiske og kulturelle monumenter i verden. Derudover finder man i byen en helt unik hyggelig stemning og masser af gode restauranter.

Fra Marbella tager det mellem 2 og 2,5 timer at køre til Sierra Nevada, og selvom højsæsonen for turister er i vintermånederne, er området også utrolig smukt om sommeren og meget populært til trekking, sport i bjergene og naturentusiaster.

Den højeste spids i bjergkæden er Mulhacén, som ligger 3.480m over havets overflade og er efter sigende opkaldt efter den næstsidste muslimske konge i Granada i det 15. århundrede, og som – hvis ifølge historien blev begravet på bjerget.

Skisportsstedet ligger på Veleta-bjerget, som er den tredje højeste spids i området, og vejen til landsbyen, Pradallano, der strækker sig op ad bakken nord for toppen. Hvis du kører fra Marbella / Malaga-området, skal du tage Autovía A7 / Europæisk rute E15 (Malaga til Motril), indtil du kommer til Autovía A44 / Eurpoean-ruten E902 (Motril til Granada), som let kan skiltes. Når du nærmer dig Granada, vil du se sklitet til Sierra Nevada Ski Resort, og du vil passere den ydre kant af byen Granada. Bjergvejen, som tager dig derop, er ret lang og har nogle stejle klippekanter, men når du når toppen, er det hele det værd. Der er en stor parkeringsplads under hovedtorvet, når du kommer ind på feriestedet, og prisen er omkring €19 pr. dag i højsæsonen. Der er to udendørs parkeringspladser længere inde i landsbyen, som kun koster omkring €5 per dag. Anlægget har 115 pister i alt – 16 grønne, 40 blå, 50 råde, og 9 sorte, i alt over 100 km pister. For at komme til disse pister kan du tage en af ​​de mange lifte.

 Voksne kan købe et liftkort for mellem €43 og €45, mens prisen på børnepas (op til 12 år) er mellem €29 og €32. Halvdagskort også en mulighed, hvor du kan stå på ski eller snowboarde mellem kl. 13 og 17 – prisen er ca. €37. En anden måde at nyde feriestedet er aftenskiløb i weekenden.  At bo i Sierra Nevada kunne ikke være enklere; vælg fra et helpension hotel, en hyggeligt chalet eller en lejlighed. Du kan køre derop på en dagstur eller bo der et par nætter for at få alt ud af oplevelsen. Kører du fra Marbella kl. 7:30 har du en hel dag på ski, og du er hjemme igen til aftensmad ved 20 tiden. Sierra Nevada er meget mere end et skisportssted, der er mange flere ting at se og gøre, såsom skøjteløb og kælk, skicykel og meget mere. At tage hele familien til Sierra Nevada er et perfekt tilflugtssted, hvor børnepasning og skilektioner til de små er også tilgængelige. Og når du er færdig på skråningerne, er der en række after-ski faciliteter, herunder fantastiske restauranter og tapasbarer og et livligt natteliv.

Hvilke steder skal man kende i Marbella?

Der er flere måder at lære områderne at kende på, men én af de mest effektive er at kende de gode caféer og restauranter i områderne. Når man kobler nogle oplevelser på stederne plejer man at huske dem meget bedre og man finder sin egen version af Marbella. En kendt spansk forfatter og TV producer som elsker Marbella, sagde noget klogt. Der er ikke eet Marbella. Der er mange udgaver. Hver person elsker forskellige aspekter ved stedet og danner sig sit eget Marbella baseret på sportsinteresser, social life, familie osv. Afhængigt af øjnene der ser kan det også være at man lærer at orientere sig via location på golfbaner, trekking routes, surf spots, ridning eller bare turer ud i det blå hvor man undersøger sig frem ved brug af google maps eller ens helt egen intuition.